Sengesett-guide til barn!

Jeg husker jeg hadde vogndyne til Evina, men det ble ikke brukt på nr to da vi hadde flere vognposer å velge mellom etter temperaturen ute. Begge jentene sine første senger var sprinkelseng med tilhørende dyne/pute. Mange vet faktisk ikke at det finnes juniordyne som er hakket større enn en barnedyne til sprinkelseng og hakket mindre enn en voksendyne! Vel, det vet dere nå 😀
Evina (6år) bruker stor dyne/voksendyne, mens Savannah (2,5 år) bruker junordyne som er perfekt i størrelse til ho! Evina synes det er digg med stor dyne og kose seg i, selv om mange på hennes alder fortsatt bruker lita dyne. Dette er smak og behag, og noen velger dyne etter størrelsen på senga også. Har barnet vokseseng kan man fint bruke mindre dyne lenge, mens til Evina som har stor seng så blir det bare rart med lita dyne…

 

Har du oversikt over hvilken størrelse på dyna ditt barn skal ha?
…eller hvor de forskjellige størrelsene til barn brukes? Det finnes ingen regler, men her er noen tips :)
Info og bilder er hentet fra princess, kid og google (bilder).

 

BABY 0-1 år
De minste sengesettene og dynene er 65×80 cm, og er beregnet på babyer 0-1 år. Putene og putetrekkene er 35×40 cm. De passer fint til både vogn og vugge eller annen liten babyseng. Barnesengesett fra de ulike butikker i denne størrelsen er selvfølgelig tilpasset aldersgruppen med farger og motiver. Små babyer skal ligge lavt med hodet, så putene i størrelse 35×40 cm er tilpasset dette. Helt i starten kan du gjerne la være å bruke pute, eller bare legge putetrekket i sengen – det pynter opp, og beskytter lakenet.

BARN 1-2 år
Når barna blir litt større, 1-2 år, er det vanlig å bruke dynestørrelsen 80×100 cm, mens putestørrelsen 35×40 cm følger også denne dynen. Dette passer fint til for eksempel sprinkelseng. Man kan også bruke denne dynen i en vogn, det er individuelt hva man har behov for. Mange bruker gjerne dunpose i vogna, spesielt om vinteren.

barnestr_765x365px.jpg

JUNIOR 2-4 år
I aldersgruppen 2-4 år kan det være på tide å gå opp til størrelsen 100×140 cm. Puten som hører til er 40×60 cm. Mange har kanskje byttet ut sprinkelsengen med en litt større seng, og da er det godt med en dyne som fyller ut sengen litt bedre. Det er heller ingenting i veien for å gå opp til størrelsen 100×140 cm selv om barnet fortsatt bruker sprinkelseng. Du må bare vurdere hvor mye dyne det er plass til i sengen, og hvor varmt eller svalt barnet liker å ha det.

minnen-ext-bed-frame-with-slatted-bed-base-white__0246449_PE385495_S4

JUNIOR/UNGDOM 4+
Neste skritt er å gå opp til størrelsen 140×200 cm. Når barna blir større og får større seng, melder også behovet seg for større dyne. Derfor finnes det barne- og ungdomsmotiver på 140×200 cm sengesett selv om dette i utgangspunktet klassifiseres som voksenstørrelse. Puten og putetrekket som hører til er 50×70 cm.

Skjermbilde-2014-08-04-kl.-14.26.30

 

barnestr

 

 

 

Helt meningsløst innlegg mener noen…
Veldig nyttig synes andre – for vi er ulike og det er det som gjør oss alle unike!
Noen er fembarnsmor, mens andre er gravid med sitt første barn. Kanskje er du som leser nettopp dette over 50 år og snart bestemor, men kanskje sitter det ei anna jente på 17-18- 20 år og er uvitende om «barneting» og alt som en mamma tenker på i tide og utide 😀

Ønsker dere en god fredag <3

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *