Det perfekte er ikke perfekt!

Sett gjerne høye mål, men ikke vær redd for å mislykkes. Et og annet feilsteg kan være akkurat det du trenger på veien mot framgang. 

Ifølge World Database of Happiness (ja det finnes faktisk en slik database), er Island det lykkeligste landet i verden. Man kan jo lure på hvorfor. Der er det kaldt og mørkt seks måneder i året, hva har de å være glade for? Jo, de er ikke redde for å mislykkes. I den islandske kulturen blir ikke det å mislykkes nedvurdert. Så islendingene sitter ikke og tenker på at de vil prøve noe nytt, de bare gjør det. Dette gjør at de er utrolig produktive.

Men, tenker du, var det ikke Island som gikk konkurs for noen år siden? Jo, det finnes områder som ikke tolererer feil, og et lands finanser er ett av de områdene. Åpen hjertekirurgi er et annet. Men for flesteparten av de prosjektene vi arbeider med, kan et feilsteg likevel være et godt tegn. Det betyr at du har kommet i gang.

Perfeksjonister har problemer med å starte opp noe (forholdene er aldri bra nok, de er aldri klare nok). Og de har enda større vansker med å avslutte ting (resultatet er aldri bra nok). Men verden belønner ikke perfeksjonisme, verden belønner produktivitet.

Redd deg fra perfeksjonismen
1. Ikke prøv å gjøre alt rett i ett gigantisk steg.
Bare sett i gang. Ikke gjør en hel presentasjon, begynn med en slide. Ikke forvent deg at alt du gjør skal gå fantastisk fra begynnelsen av. Sett istedenfor tydelige og rimelige mål. Små steg gir deg mulighet til å lykkes oftere, og det vil bygge opp selvtilliten.

2. Gjør det som føles rett for deg, ikke for andre.
Ikke let etter det rette svaret, let etter ditt svar. Du kan gjerne lese, lytte til og lære fra andre, men etter alle tips og råd, sats på den gylne middelvei – en tilstrekkelig god foreldre, en tilstrekkelig god kollega, en tilstrekkelig god næringsdrivende. Dette holder deg i gang, og gjennom det så vil du etter hvert havne helt rett.

3. Velg din omgangskrets med omhu.
Kritikk kan være til hjelp – når den blir gitt med omtanke og support. Men hvis den kommer fra misunnelse og arroganse, ignorer den. Ta bare til deg det som kommer fra velvilje og som du føler du har nytte av.

Ikke la janteloven hindre deg i å komme i gang med din egen Forever-virksomhet. Det må ikke være perfekt fra starten av. Det kan faktisk være en fordel at ikke alt går som på skinner fra start. Små humper på veien gir lærdommer som kan være uvurderlige lenger fram i tid. 

 

// Les mer om businessen her

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *