10 enkle steg til et vårfint hjem

Har du blitt lei av den fargeløse sofaen i stuen og det kjedelige tapetet på soverommet? Fornye, piffe opp og få tilbake hjemmefølelsen. Så lett er det:

Homestyling er kommet for å bli. Vi bruker mer energi, kraft og penger enn noensinne på å gjøre om hjemmene våre. Lommeboken kan fort bli litt slunken, og det kan dempe litt av gleden med det nye hjemmet. Men det finnes en hel del som kan gjøres med små, enkle midler. Se våre ti tips om hvordan du styler hjemmet ditt for en billig penge.

1. Begynn utenfor
En pen entré er et innbydende ansikt utad og setter tonen allerede fra start. Rydd ordentlig utenfor huset. Plant blomster i fine krukker, luk ugress fra blomsterbedene, klipp gresset og hekken, og trim buskene. Fjern løv og annet skrot. En fin lyslykt på trappen gir et godt inntrykk.  Hvis du bor i leilighet, kan du henge en dørkrans eller annen dekorasjon på døren.

2. Male og dekorere
Å male en vegg eller to er en billig investering som gjør en stor forskjell. En fondvegg kan gjøre mye for et rom. Og hvis du bare skal male én vegg, behøver du ikke engang å bære ut møblene. Alt kan gjøres ferdig på en helg. Du kan også henge opp en vakker tapetbord. Plasser den for eksempel i form av en liste, ramme eller romdeler.

3. Belysning og speil
Rett belysning er alfa og omega. Med lyskilder kan du tone ned, framheve og skape atmosfære. Mange lamper er dessuten små kunstverk i seg selv. Tenk over hva du vil framheve i rommet. Velg heller mange små lyskilder enn et par store. Ved å plassere speil på ulike steder i rommet kan du skape større romfølelse.

4. Puter og pledd
Puter, pledd og trekk piffer opp og er lett å bytte ut når man går lei. Den gamle lenestolen blir som ny med et fint trekk. Et fargerikt pledd i sofaen kan bli et blikkfang, og er dessuten herlig å krype under på kvelden. Prøv gjerne nye fargekombinasjoner.

5. Bytt gulvtepper og gardiner
Enda større forskjell får du ved å bytte ut gulvtepper og gardiner. Lyse tepper gjør rommet større, og et teppe under kjøkkenbordet gir en hyggelig følelse. Bytt ut eventuelle slitte baderomsmatter. Fine gardiner blir en flott innramming til vinduet. Her er også gardinstangen viktig for helhetsinntrykket. Det finnes utrolig mange forskjellige former og stiler å velge mellom. Match og lek deg fram til en løsning som passer akkurat deg. Bytt ut når de føles kjedelige, eller etter sesong.

6. Personlig med bilder og foto
Bilder skaper stemning og karakter i rommet og de trenger ikke å være så dyre. Det kan være store og effektfulle bilder eller små plassert i et vakkert mønster – det er en smakssak. Fotografier av familie og venner i flotte rammer gir personlighet og gjør hjemmet levende.

7. Grønt er skjønt
Planter og blomster gir liv og kraft i hjemmet. Men ikke glem å vatne og gjødsle ved behov. Halvvisne blomster gjør folk bare triste. Hvis du er helt håpløs med levende planter, finnes det mange blomster i silke som ser ekte ut.

8. Velg pyntegjenstander med omhu
Ved å henge opp et fint bilde, male en vegg, fylle en vase med flotte blomster, bruke vakre lamper, fargerike og mønstrete gardiner eller vakre gulvtepper får du blikkene til å gå dit du vil. Men vær forsiktig. For mye gjør at ingenting utmerker seg. Våg å plukke bort og bytte ut av og til. Og hvis du absolutt vil ha mange pyntegjenstander, kan du samle de i et glasskap eller på en hylle.

9. La hyller framheve pynten
Små og store hyller gir et vakkert miljø for pyntetingene dine. Framhev et par blomsterkrukker i et hjørne, sett fokus på noen vakre bøker eller ha en hylle for foto du er glad i.

10. Ommøbler og gi en ny følelse
Bytt plass på sofaen og spisegruppen, flytt sengen til en annen vegg og vend på kjøkkenbordet. Å ommøblere kan få et rom til å se helt nytt og flott ut. Bruk litt tid på planleggingen, lag en skisse og klipp ut former av sofa, spisebord og annet som finnes i rommet. Møbler på skissen først, så sparer du mye tid og energi.

Og voilà, hjemmet ditt er som nytt.

 Hver uke bruker vi ulike rengjøringsmidler til vasking. Hadde det ikke vært fint om det fantes ett og samme produkt til vask, oppvask, gulv og til og med til badet? Derfor har Forever laget akkurat et slikt produkt som er både effektiv og skånsom å bruke overalt. MPD er engelsk og står for Multi Purpose Detergent som betyr allrengjøringsmiddel.

// KJØPES HER

 

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *