Spis smart – bli smart!

Akkurat som hjertet, lungene og musklene så trenger hjernen rett næring for å fungere optimalt. Et næringsrikt, velbalansert kosthold gir hjernen de beste forutsetningene for å holde seg frisk lenge. Her kommer seks ingredienser som hjelper dine små grå å holde seg i toppform.
Fokus med fullkorn
Akkurat som med alt annet i kroppen så kan ikke hjernen fungere uten energi. Evnen til å konsentrere seg og fokusere kommer fra tilstrekkelig, stadig tilførsel av energi – i form av glukose i blodet til hjernen. Det oppnår du ved å velge fullkorn med lavt GI, som langsomt frigjør glukose i blodet og holder deg mentalt skarpere hele dagen.

Blåbær for balansen
Vår lokale superfrukt, blåbær, er et hett emne innenfor forskning akkurat nå. En studie publisert i Journal of Neuroscience viser for eksempel at disse små, blå lekkerbiskenene kan ha positive effekter på vårt korttidsminne, balanse og koordinasjonsevne.

Fantastiske frø
En handfull gresskarfrø (gresskarkjerner) om dagen er alt du trenger for å få din anbefalte daglige dose av mineralet sink som hjelper deg å forbedre hukommelsen og tenkeevnen.

Ta en tomat
Det finnes gode belegg for at lykopen, en kraftig antioksidant som finnes i tomater, kan hjelpe til å beskytte mot den type celleskade fra frie radikaler som opptrer i utviklingen av demens, og da spesielt Alzheimers sykdom.

Fet fisk er fin fisk
Omega 3-fettsyrene EPA og DHA er viktige fettsyrer som både hjernen og hjertet liker. Kroppen kan ikke danne disse selv, vi må få de via det vi spiser. EPA og DHA forekommer naturlig i fet fisk som laks, makrell, sardiner og sild. Spiser du ikke nok fisk? Spis linfrøolje, soyaolje, gresskarfrø, valnøttolje og soyabønner. Eller bruk et kosttilskudd.

Bra med brokkoli
Denne gode grønnsaken inneholder nemlig vitamin K, og det sies at den forbedrer både hjernens kapasitet og dens kognitive funksjoner (slikt som handler om kunnskap, tenkning og informasjon)

 

 

Forever Arctic Sea

Kosttilskudd med et omega 3-innhold spesielt tilpasset for å etterligne en kost rik på fisk og skalldyr. Inneholder en balansert kombinasjon av omega 3-fettsyrene DHA og EPA, og har en frisk smak av sitron og lime.

// KJØPES HER

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *