Leppene i fokus!

Kvinner og menn har gjennom tidene hatt et forhold til leppemakeup. Malte lepper har blitt forbundet med hekseri og kongeligheter. Den tidligste leppesminkingen man har funnet kommer fra 5 000 år gamle graver i Mesopotamia i nåværende Irak. På bilder kan man se både menn og kvinner med mørkerøde lepper og svart sminkede øyner. Dee brukte henna og ulike bly- og kvikksølvblandinger.

Lus og alger
Egypterne kom opp med teknikken om å blande fargestoff med smeltet fett. Blandingen ble helt i uthulede sivrør. Siden den gang har utviklingen gått via alger, bunnfall av rødt vin, knuste lus og plantesafter. I 1800-tallets Sverige malte ikke anstendige kvinner leppene; de knep, bet eller børstet de. I USA under andre verdenskrig gikk man til den andre ytterligheten. Da ble kvinnene oppfordret til å sminke seg som en del av krigsinnsatsen. I motsetning til mye annet sminke som ble rasjonert, ble leppestift klassifisert som nødvendig krigsvare. I England anså Winston Churchill at det hadde en positiv effekt på krigsmoralen.

Farge gir farge
I dag er vi frie til å gjøre som vi vil; oppsminket med leppepenn, leppestift og glans, eller bare litt leppebalsam. Iblant skal leppene være diskrete, og iblant vil vi framheve de. Alt etter anledning og humør. Men uansett om du skal på gallamiddag eller til jobben, er det aldri feil å skape litt volum og definisjon på leppene med litt sminke eller kanskje en leppebalsam. Naturlig lys eller ildfull mørk – den fargeskalaen du velger setter uttrykket for hele ansiktet. Tenk på at kalde farger, med mer vekt på blått, gjør at leppene ser mindre ut. Ikke vær redd for å velge litt mørkere nyanser også til hverdags iblant. Flott hvis du har briller eller markerer øyenbrynene litt ekstra for å skape balanse i ansiktet.

Begynn med konturen
For å framheve leppene og få en fin glød kan du begynne med litt highlight. Påfør en hvit, myk leppepenn på overleppen utenfor den ytterste konturen og dus med en finger. Bruk en leppepenn for å tydeliggjøre og ”ramme inn” munnen. Velg en farge som matcher eller er litt mørkere enn leppestiften eller lipglossen. Enten følger du leppenes naturlige konturer, eller så påfører du leppepennen utenfor for å gi et fyldigere uttrykk. Ikke påfør leppepennen hele vegen, da ser det unaturlig ut. Velg deler der du vil myke opp din egen form, for eksempel ved amorbuen.

Lysere på midten
Når du har fått til en fin kontur så er det tid for å male resten. Fyll i innenfor konturene. Bruk gjerne leppepennen også her, den sitter lenger enn leppestift. Hvis du likevel velger leppestift så glem ikke å fylle på under dagen. Du kan også påføre en lysere leppestift/-penn i midten og litt mørkere ut mot munnvikene for en mer framhevende effekt. Avslutt med litt lipgloss på midten av leppene. Leppestift på tennene er det ingen som vil ha, og det er lett å unngå. En måte er å sette en finger i munnen og dra den ut mens du lager trutmunn. Da forsvinner fargen som har havnet lengst inne på leppene og som risikerer å legge seg på tennene.

Og voilà – leppene dine er klare for dagens påkjenninger.

 

Defining Lip Pencil med vår kremet, Aloe vera-beriket formula er utviklet for å framheve leppenes form. Den finnes i tre nyanser som smelter fint sammen med flawless by Sonya™ Delicious Lipstick og Luscious Lip Colour.

// KJØPES HER

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *