7 måter å booste selvtilliten på!

Noen dager er selvtilliten der, mens andre dager – ofte når man trenger det som mest – er den som tatt av vinden. Hvorfor er det slik? Og hvordan handterer man slike tilfeller?

Selvtillit er trua på dine evner til å prestere i ulike situasjoner, for eksempel på jobben, på skolen eller i sosiale sammenhenger. Fordi alle presterer ulikt ved ulike tilfeller kan selvtilliten endre seg fra dag til dag avhengig av hva du har oppnådd eller om du har fått ros for din innsats. Men ikke fortvil, det finnes smarte triks for de dagene du ikke føler deg helt på topp. Fake it, ‘til you make it, rett og slett.

 

Strekk på deg
Studier viser at en selvsikker holdning hjelper deg til å føle deg selvsikker også på innsiden. Kroppsspråksspesialisten Amy Cuddy forteller for eksempel i sin TED Talk om hvordan din holdning også kan øke testosteronnivået i kroppen.

Husk din storhet
Når følte du deg riktig vellykket sist? Når du holdt tale i selskapet og fikk alle til å le? Når du fikk jobben etter et tøft intervju? Prøv å kanalisere den følelsen, den hjelper deg til å både føle deg og oppføre deg mer selvsikkert. Trenger du inspirasjon? Finn fram din CV og les om alt du faktisk har oppnådd.

Lær deg noe nytt
Er det på tide å melde deg på det spanskkurset du hadde tenkt på? En engelsk studie viser nemlig at når du lærer deg noe nytt så kan dette gi deg et boost som kan sammenlignes med en lønnsøkning.

Skru opp lyden
Skal du forberede deg for lønnssamtale eller kanskje for en spennende date? Trykk på ”play”. Forskere på amerikanske Northwestern University har nemlig oppdaget at musikk med mye bass kan få deg til å føle deg mer selvsikker.

Vær snill mot deg selv
Ikke dvel ved gamle feiltakelser. Tenk på at du kan starte på nytt igjen hver dag. Din fortid bestemmer ikke din framtid.

Gi slipp på perfeksjonismen
Å kjempe for å gjøre alt perfekt til hver minste detalj kan faktisk få deg til å tvile på deg selv. Gi deg selv tillatelse til å gjøre feil, ellers risikerer du å hindre din egen utvikling. Og tenk på å ikke overanalysere saker og ting. Det kan også hindre deg.

Kom deg ut av komfortsonen
Hver gang du gjør noe du ikke trodde du ville klare, utvider du din komfortsonen. Selv å gjøre bare litt hver dag vil lede deg til noe større. Du kommer til å vokse og begynne å føle deg ustoppelig. Det er bare å ta det første steget…

 

På tide å prøve noe nytt?
Kanskje gjennom å prøve en helt ny karriere?
Som Forever-forhandler kan du skaffe deg en egen framgangsrik virksomhet uten de vanlige økonomiske risikoene. Du kan nemlig starte ved siden av din vanlige jobb og selv velge hvilken omfatning du ønsker å satse og hvor raskt du ønsker å vokse.

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *