Tren hjernen!

Å trene hjernen fungerer faktisk nesten som å trene kroppen. På samme måte som en veltrent kropp orker å springe til bussen når det trengs, orker en veltrent hjerne å finne løsninger på dine hverdagsproblem. Den husker det du vil huske og holder konsentrasjonsevnen oppe. Å holde hjernen i form er dessuten en god investering for framtiden… 

 

Løs kryssord
Kryssord eller sudoku – aktiviteter som tvinger deg til å finne mulige løsninger gir hele hjernen en real treningsøkt.

Ha det gøy
Det er bra for hjernen å bli overrasket, derfor liker den humor. Humor er jo ofte basert på det uventede, at man gjør nye koblinger i hjernen. Vi blir ledet inn på et velkjent spor, men så kommer en overraskende vri. Du ler og hjernen din koser seg.

Les en bok
Når du leser en bok så lar du hjernen selv skape bildene, noe som gir hjernen mye mer å jobbe med enn når du ser på TV eller film.

Tren på kryss og tvers
Når kroppen trener så trener hjernen også. Trening øker blodsirkulasjonen og dermed oksygentilførselen til hjernen. Dette øker dannelsen av nye hjerneceller. Alle bevegelser som innebærer at du krysser høgre og venstre side, for eksempel å berøre høgre kne med venstre hand, trener dessuten samarbeidet mellom dine begge hjernehalvdeler.

Gjør ting på en ny måte
Ta en annen veg til jobben, les avisen opp ned, gjør arbeidsoppgavene i en helt annen rekkefølge eller på en helt annen måte. Det gir hjernen utfordringer.

Skap mer
Spille instrument, gjøre handarbeid eller male – alle kreative aktiviteter gir hjernen utmerket avkobling, noe som også er bra for hjernens utvikling.

Sov og slapp av
Stress og mangel på søvn er de vanligste årsakene til dårlig hukommelse og konsentrasjonsvansker.

Spis riktig
Frukt, grønnsaker og fet fisk med omega-3 er ekstra god mat for hjernen.

Forever Arctic Sea 
Kosttilskudd med et omega-3-innhold spesielt tilpasset for å etterligne en kost rik på fisk og skalldyr. Inneholder en balansert kombinasjon av omega-3-fettsyrene DHA og EPA, og har en frisk smak av sitron og lime.

//  KJØPES HER

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *