Slik unngår du søndagsangst!

Teoretisk sett så er helgen et herlig avbrekk fra arbeidsukens stress. Helt til søndagsangsten slår til. Du vet, den overhengende og iblant overveldende følelsen over alt arbeidet som venter deg til uken. Følelsen kommer fra ingensteds og gjør det vanskelig å nyte helgens siste fritimer. 

 

Og nei, du er ikke immun selv om du liker jobben din. Når du vet at helgens fornøyelser går mot slutten og en ny, hard arbeidsuke venter så stikker gjerne søndagsangsten fram sitt stygge ansikt. Men ta det med ro, det finnes noe du kan gjøre for å unngå den.

 

Gjør mer for å distrahere

Iblant er den beste løsningen på et problem å fullstendig glemme det. Det er når vi ikke er så opptatte at deprimerende tanker ofte dukker opp. Så finn på noe morsomt. Trene, treffe venner, teste en ny hobby – sørg for å holde deg sysselsatt også på søndagen. For så lenge du er opptatt av morsomme ting så har ikke søndagsangsten en sjanse i havet.

Skriv ned følelsene dine
Kan du fortsatt ikke bli kvitt den underliggende følelsen? Finn fram papir og penn, og prøv å skriv ned nøyaktig hva det er du er urolig for. Det høres kanskje banalt ut, men fakta er at selve handlingen kan føles herlig rensende. Og når du ser problemene dine nedskrevet på papir så blir de også lettere å handtere. Kanskje er de ikke så alvorlige likevel?

Ta fri på riktig
Det kan være vanskelig å falle for fristelsen til å bruke helgen, eller i det minste en del av søndagen, til å få gjort litt arbeid og dermed ligge ekstra godt an på mandagen. Men forskning viser at vi føler oss bedre når vi ikke er konstant tilgjengelige. Å være helt fri en helg kan faktisk gjøre deg enda mer produktiv når du kommer tilbake på arbeid.

Ha noe å se fram til
Ikke spar alt det morsomme til helgen. Noen høydepunkter å se fram til i uken som kommer bruker å få søndagsangst-monsteret til å roe seg. Og det må ikke være noe avansert: se en film, spis middag ute, ta en kaffe med en venn du ikke har sett på lenge – eller noe lignende. Også små gleder teller…

Planlegg
Forsøk å skvise inn litt planeringstid på fredag ettermiddag – selv om det innebærer at du ikke kan gå tidlig hjem den dagen. Hvis du føler at du har kontroll over det som skal gjøres kommende uke, blir det enklere å koble av hele helgen.

 

Relaxation Bath Salts 
Drukne søndagsangsten i et deilig bad.
Relaxation Bath Salts inneholder blant annet hudpleiende havsalt fra Dødehavet og deilig lavendel for å gi deg en bade-opplevelse utenom det vanlige.

// KJØPES HER 

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *