Din beste treningskompis

» Nå når nyåret er her så er det mange som benytter muligheten til en ny start. Det kan dreie seg om å spise sunnere, men kanskje framfor alt om å komme i gang med treningen… Som sagt, så gjort. Vi stikker ut på den første skituren eller kjører en steinhard økt på treningsstudioet for å komme ordentlig i gang. En eller to dager senere så kommer vi oss knapt ut av sengen. Treningsverken er et faktum! AU AU AU….

 

Hva er treningsverk egentlig?
Før trodde man at treningsverk skyldtes skadde muskelfibriller og muskelfibrer. Nå viser ny forskning at det tvert imot handler om noe bra: en forsterkning av muskelfibrillene. Man kan si at treningsverken signaliserer at kroppen din forbereder seg til mer trening.

Hvor mye treningsverk du kjenner kommer an på hvor hardt og hvor lenge du trener, men også på hvilken type trening du utfører. Den verste treningsverken får du av såkalt eksentrisk trening der musklene dine arbeider mens de forlenges og du liksom bremser opp en bevegelse. Som for eksempel å løpe i nedoverbakker.

Slik unngår du den:
Regel nummer en: ikke slurv med oppvarmingen. Under oppvarmingen smøres leddene, sirkulasjonen øker og oksygentransporten til musklene forbedres. Dette igjen gjør at risikoen for både skader og treningsverk minsker. Du bør heller ikke slurve med nedtrapping etter trening hvis du vil unngå treningsverk. Det trenger jo ikke å ta så lang tid, bare avslutt økten din med lett jogging eller gå i rolig tempo. Fem minutter pleier å holde.

Ikke begynn for hardt hvis du ikke har trent på lenge, det lønner seg å venne kroppen gradvis til treningen. Begynn med litt lettere vekter eller kortere løpedistanser for deretter å øke for hver treningsøkt. Men treningsverk kan ramme selv den mest veltrente – det er nok at du utfører en øvelse som engasjerer muskelgrupper du ikke pleier å trene for at det skal kjennes dagen etter.

Og hvis ulykken først er ute?
Ta det med ro – treningsverk går over av seg selv etter noen dager. Å tøye ut eller legge på is kan hjelpe til med å minske stølheten. Prøv gjerne en forsiktig massasje – for eksempel med Aloe Heat Lotion. Med sine hudpleiende og oppfriskende stoffer er Aloe Heat Lotion nemlig en deilig, beroligende, mykgjørende og oppfriskende massasjelotion som lett tas opp av huden og etterlater en herlig følelse.

Vent også med hard trening til treningsverken har lagt seg. Du kan derimot gjerne jogge, sykle eller gå i rolig tempo ettersom lettere fysisk aktivitet øker blodtilførselen til den påvirkede muskelen, hvilket igjen gjør at restitusjonen går fortere. Så ta det forsiktig – og lytt til kroppen din.

 

Aloe Heat Lotion 
Skjønn massasjelotion med Aloe vera, mentol og eukalypsusolje som dessuten gjør huden myk og glatt. Dufter friskt av mint.

//  KJØPES HER

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *