Holdbare nyttårsforsett?

Laget du deg noen nyttårsforsett i år? Du er neppe alene. Å spise sunnere eller kanskje begynne å trene er blant de vanligste tingene vi lover oss selv… Men dessverre er det bare drøye ti prosent av alle nyttårsforsettene som blir holdt. Faktum er at en fjerdedel av de ikke engang holder første uken i det nye året!

Tradisjonen med nyttårsforsett er ikke særlig gammel. Her i Norden har vi hatt forsett for det nye året siden midten av 1900-tallet. Som så mye annet kommer dette fra USA. Det sies at det var selveste Benjamin Franklin (han som oppfant lynavlederen) som satte i gang det hele. Han hadde nemlig for vane å formulere gode forsett for det kommende året.

Så, hvordan gjør man det?
Hva er det som gjør at visse nyttårsforsett blir holdt mens andre faller bort? Dessverre er det neppe noe magisk med å gi et forsett akkurat før det nye året. Et nyttårsforsett er som ethvert annet mål. Jo mer konkret, målbart og realistisk det er, og jo mer motivert du er – desto større sjanse har du for å lykkes.

Smartere forsett = vellykkede forsett
Det er ikke bare det du sier som teller, hvordan du sier det kan være minst like viktig.
Få hjelp av S.M.A.R.T.-modellen når du formulerer nyttårsforsett.

Spesifikt
For at nyttårsforsettet skal være så tydelig og inspirerende som mulig så må det være spesifikt. Sunnere matvaner er flott, men hva betyr det for deg? Er det å slutte å spise halvfabrikat? Et sukkerfritt år? Mindre karbohydrater, mer vegetabilsk mat eller å ta med flere matpakker på jobb?

Målbart
Et målbart mål gjør det enkelt å vite eksakt når du har nådd det – og det vil du vel vite? Å trene for å se bedre ut eller bli sterkere er mye vanskeligere å måle enn å kunne gjøre 25 armhevinger eller løpe fem kilometer.

Attraktivt
Å strebe mot noe du vil oppnå istedenfor bort fra noe du vil unnvike gjør ditt nyttårsforsett både mer lokkende og lettere å oppnå. Tenk slik: ikke lov deg selv å slutte å klage, lov istedenfor å begynne å tenke løsningsfokusert og se muligheter i utfordringer.

Realistisk
Det er superviktig at målet du setter passer inn i ditt liv. Derfor er det betydelig bedre å gå til treningsstudioet to ganger i uken og være fornøyd med at du har nådd ditt ukemål, enn å love fire ganger i uken og føle deg mislykket hvis du bare rekker to ganger.

Tidsbestemt
På en eller annen merkelig måte bruker ting å ta nøyaktig like lang tid som vi har avsatt for å gjøre de. Ha derfor en tydelig tidsramme for ditt nyttårsforsett, og gjerne en gulrot som venter deg ved deadline. Et konkret mål å lengte etter og å arbeide mot gjør vegen dit mye enklere.

 

Viktigst av alt: vær snill mot deg.
Hvis det ikke blir perfekt fra begynnelsen av, er det egentlig noe poeng i å fortsette? Selvfølgelig er det det: et lite feilsteg fra ditt nyttårsforsett innebærer ikke at løpet er kjørt. Framgang handler om utholdenhet. Det er bedre å falle og klare å reise seg igjen enn å aldri falle. Vi ønsker deg et riktig godt og forsettrikt nyttår.

 


Forever Aloe Vera Gel
Begynn ditt nye år med en ny vane. Vår absolutte storselger har vært med helt siden starten, og er i dag mer populær enn noensinne. Handplukket, økologisk dyrket Aloe vera. En god start på dagen!

// KJØPES HER

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *