Vakrere med lys og skygge!

Hollywoodstjernenes makeupartister var først ute, nå går trenden med highlighting og contouring over hele verden. Det handler om å ta hjelp av lys og skygger for å framheve dine vakreste ansiktstrekk.

 

Highlighting and contouring er perfekt for deg som vil skape et inntrykk av høge kinnbein, en smalere nese eller en mer definert kjevelinje. Grunntanken er enkel: matte, mørke farger forminsker og lyse, skimrende farger forstørrer. Contouring innebærer at man ligger et litt mørkere produkt på områdene i ansiktet som man vil forminske eller gjøre smalere (i kinnskyggen under kinnbenet, på sidene av nesen osv.) Highlighting innebærer at man legger et lyst produkt på områdene i ansiktet som man vil framheve eller ”løfte” (kinnbein, hake, neserygg osv.)

Du trenger

  • Et produkt som er en nyanse mørkere enn din hudtone for å skape konturer (vær forsiktig med for røde/oransje toner, spesielt om du har veldig lys hud)
  • Et produkt som er 1-2 nyanser lysere enn din hudtone for å skape highlights
  • Passende børster for påføring og blanding

Du kan selv velge om du vil jobbe med produkter i pudder-, krem- eller flytende form. Pudder er enklest å blande, produkter i kremform dekker best og flytende produkter sitter som regel best. Ikke bland ulike konsistenser, det kan lett gi et kakete og unaturlig resultat.

Slik fungerer det
Se ditt ansikt som et blankt lerret. Når du så legger på highlighting og contouring, får ansiktet dypere og mer framtredende trekk. Teknikkene kan brukes hver for seg, men du får størst effekt når de brukes sammen. Grunntanken er at midten av ansiktet: pannen, neseryggen, kinnbeina, under øynene osv. skal bli lysere ettersom det vil gi ansiktet mer form og glød. Så bruker du et mørkere produkt for å jukse fram skygger, for eksempel langs hårfestet, kjevelinjen, under kinnbeina og langs sidene på nesen.


Noen vanlige områder å påføre contouring:

Globallinjen Her er det vanlig å legge en mørkere øyenskygge for å gi øynene mer dybde, men det fungerer også utmerket å bruke ditt contouring-produkt hvis du vil ha en litt mer naturlig look.

Under kinnbeinet Dette er området de fleste tenker på når de snakker om contouring. Litt mørk skygge akkurat under kinnbeinet kan gi et stort løft og mer dimensjon til ansiktet på null komma niks..

Langs kjevelinjen For å gi inntrykk av en skarpere kjevelinje kan du påføre litt contouring akkurat på kanten av kjevebeinet. Pass på å tone nøye slik at du ikke får en synlig, skarp kant.

På siden av nesen Vil du gi inntrykk av en smalere nese så kan du påføre litt contouring her. Vær lett på handen og ta det forsiktig med mengden. Det kan lett se skittent ut hvis du påfører for mye!

Tinning/hårfeste Vil du få pannen til å se litt smalere ut så kan du legge litt contouring akkurat i tinningen. Vil du minske inntrykket av en høg panne: ta litt i hårfestet.

 

Noen vanlige områder å påføre highlighter:

Brynbein og i indre øyekrok En highlighter på brynbeinet gir inntrykk av å løfte øyenbrynet, og hvis du påfører den i indre øyekrok så får den øyet til å se piggere og mer åpent ut.

Kinnbeinet På samme måte som en highlighter-skygge løfter brynbeinet så løfter den også kinnbeinet og gir ansiktet litt mer liv. Highlighter på kinnbeina kan utmerket kombineres med rouge og/eller contouring.

Amorbuen For å gi inntrykk av en fyldigere overleppe kan man legge litt highlighter i amorbuen.

Kjevebeinet Legger du contouring langs kjevebeinet så får du større effekt hvis du legger en highlighter akkurat ovenfor der du har lagt contouring.

Pannen Hvis du vil gi inntrykk av en høgere panne kan du legge litt highlighter på det øverste punktet i pannen, akkurat før hårfestet.

Neseryggen I kombinasjon med skyggelegging på neseryggens sider, får du større effekt hvis du påfører highlighter på neseryggens høgeste punkt.


Grunnmetoden

Skaff deg foundation i to toner, en som er én til to nyanser lysere enn din egen hudtone og en som er én nyanse mørkere. Legg den lyse nyansen i midten av ansiktet og ta så den mørkere rundt, som en slags ramme. Hårfestet, tinningene, under kinnbeinet og kjevebeinet, tenk formen av et 3-tall på hver side av ansiktet. Legg også den mørkere nyansen lett på sidene av nesen. Ta en stor, fluffy børste og blend de to nyansene godt. Hvis du bruker en veldig tykk foundation kan det være du må bruke en svamp istedenfor.
Velg det som passer deg

All ære til allmenne retningslinjer, men det er du som kjenner ansiktet ditt best og bestemmer når du er fornøyd. Så hvis du ikke vil få nesen til å se smalere ut, dropp den skyggeleggingen. Så enkelt er det. Det finnes ikke bare én måte å gjøre rett på. Så lenge du holder deg til å skape highlights og skygger for å framheve og tone ned så kommer det til å gå bra med litt øvelse. Det er jo tross alt bare sminke.

 

Forever-favoritt: Cream to Powder Foundation
Foundation med en herlig kremet konsistens som blir til et silkemynt pudder når du påfører den. Huden føles myk og får en flott glød. 9 ulike nyanser gjør det enkelt å finne dine farger. Med ekstrakt av Aloe vera.

 

// KJØPES HER

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *