Ta vare på hendene dine!

Kulde, tørr luft, sol og sterke rengjøringsmiddel – våre hender har et tøft liv. Spesielt nå under vintersesongen når det er kaldt og rått ute, men varmt og veldig tørt innendørs. Hendene er også det første man legger merke til når man treffer nye mennesker, så hvorfor ikke bruke en liten stund til å ta hand om dine poter?

Ikke nok med at våre hender blir utsatt for flere påkjenninger enn mange andre kroppsdeler, huden på handens bakside er dessuten veldig tynn – noe som gjør den utsatt for skader. Tørre, rue hender, flisete negleband, pigmentflekker og slapp hud – listen på handproblem kan bli lang, men vet du hva? Det er verken vanskelig eller tidkrevende å unngå de.

Oppvaskhansker
Oppvaskmiddel og andre rengjøringsmiddel er bra for å ta bort smuss og fett, men de er absolutt ikke bra for dine hender. Faktisk er dette delvis av samme anledning ettersom kjemikaliene i rengjøringsmiddel også tar bort hudens naturlige oljer, noe som får hendene til å bli tørre og rue. Så invester i et par gummihansker for oppvask og rengjøring.

Og ikke for varmt vann
Når du vasker opp, vasker gulv – eller ganske enkelt vasker dine hender: unngå varmt vann. Det kan nemlig også bidra til å tørke ut huden. Passelig er det beste, også når det gjelder vanntemperatur.

Solbeskyttelse
Å bruke solbeskyttelse i ansiktet er en selvfølge for de fleste av oss, men hvordan står det til med hendene? Solen er en av de verste fiendene når det gjelder tidlige aldringstegn på hendene i form av rynkete hud, pigmentflekker osv. Og du er ikke immun bare fordi det er vinter. Så på med solbeskyttelse – eller votter hvis været tilsier det.

Votter
Og apropos votter, ikke gå hjemmefra uten i vintersesongen. De gir nemlig ikke bare dine hender tiltrengt varme, de beskytter også mot vinterens kalde vinder som hemmer hudens egen oljeproduksjon, noe som kan gi deg tørre og sprukne poter. Kontrasten mellom kulden ute og varm og tørr innendørsluft øker også risikoen for uttørking. Så husk å tilfør hendene fuktighet regelmessig.

Gi riktig fuktighet
Tørre hender er en plage. Men tørr hud gjør også at hendene dine ser betraktelig eldre ut. Så for all del gi de fuktighet. Bruk gode produkter som passer til din hudtype og ikke vær gjerrig – smør deg inn med en gang hver gang du utsetter hendene for vann. Bruker du serum i ansiktet? Ta gjerne litt på hendene også.

Vær snill når du vasker
Husker du hva vi sa ovenfor om at rengjøringsmiddel tørker ut hendene? Dessverre gjelder dette også for mange vanlige handsåper. Hvis du ser at såpen du bruker tørker ut huden, bytt den til en såpe med mildere ingredienser. Og en ting til: tørk hendene ordentlig etter at du har vasket de.

Aloe Hand & Face Soap
Riktig snill mot potene er vår herlige Aloe Hand & Face Soap. Mild nok til å brukes hver dag av både barn og voksne – også de med ømfintlig hud. Skummer herlig og gir huden en ren, myk og silkeglatt følelse. Diskré duft.

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *