Prosjekt; oppussing jenterom – inspo!

Om bare noen få uker er Evina blitt skolejente, og senere i høst blir ho hele 6 år!! Tiden virkelig flyr av sted, det er helt ubegripelig hvor alle årene tok veien?! <3 Siden snuppa begynner å bli stor, så er det på tide å lage et jenterom. I den anledning skal vi også pusse opp hele rommet hennes mens vi først er i gang. Blir kjempe spennende, for oss alle tror jeg. Har nemlig planer om at mye av møbler og diverse skal snekres av Anders, slik at det blir tilpasset rommet og ikke minst hva ho har behov for på et jenterom. Det er kjempe stas å planlegge og drømme litt, selv om jeg er alldeles for stor for dette jenterommet da men.. *kniis*

Planene er ikke helt klare, men vi skal legge gulv, sette på veggplater, kanskje en vegg med tapet (?), bytte innerdør, nytt tak og nye lister overalt. I tillegg tette igjen den ene døren mot trappa, unødvendig med to innganger til et lite rom. Utfordringen blir plasseringen av senga og andre møbler, siden to vinduer opptar det ene hjørnet på rommet, et hjørne er murvegger, og et hjørne har døra inntil seg – så antageligvis blir det vrient å få plass til alt jeg ser for meg at skulle vært på rommet.
Men vi får se..

Jeg har googlet og sett på bilder på instagram og pinterest osv osv, og lagret en hel del på telefonen min for å titte nærmere på til inspirasjon i planleggingen. Tenkte å vise dere litt av hva vi skal ha på rommet hennes, materialvalg og farger til oppussingen, og de foreløpige planene for snekringen av møbler. Fargevalg for jenterommet blir hvitt, trehvitt(bjørkefarget) og rosa!

GULV, TAK, VEGG.
Vi kommer nok til å legge laminatgulv, og da i beige/bjørk/lysbrun farge tror jeg. Det er så fint, og det kommer til å passe kjempe fint sammen med hvitt tak (enten skal vi legge takplater eller bare male det gamle taket hvitt) og rosa-aktige vegger. Vi kommer til å bruke ferdigmalte veggplater på noen av veggene. Ser for oss en kontrastvegg med tapet med rosa mønster av noe slag! Yndglingsfargen til Evina er rosa, og hun bestemmer litt fargevalg på soverommet sitt selv. : ) Tapet har jeg ikke funnet enda, mulig at det blir en slett vegg som vi maler rosa og pynter med stort veggdekor i stedet. Vi får se! Må se an litt hvilken vegg som evt passer best som kontrastvegg også, noen av veggene har ikke spesielt mye veggplass pga enten dør eller vinduer, så… Time will show! Her er noen bilder jeg har brukt som inspo ift. gulv og vegg:

collageøolijkcollageafscx

MØBLER.
Som skrevet,  så har vi (eller jeg) tenkt at Anders skal få snekre det meste av møbler, siden rommet er så lite og ‘teit’ at det er de færreste ferdiglaga møbler som passer inn. For å få plass til alt ei skolejente trenger på rommet sitt, så er den beste løsningen og lage selv rett og slett. Heldigvis for oss, så er A snekker og da er det er jo null stress! *tommel opp*
Har funnet ut at for å utnytte plassen best mulig så MÅ snuppa sove i høyden, så en slags seng med stige opp blir det i hvertfall. Under der blir det enten skrivepult og lekeoppbevaring ELLER en gjesteseng/kosehjørne med bøker, dvd’er, radio og tv. Ikke helt bestemt meg for hva som blir best enda… Skrivepult skal selvsagt finnes på rommet til ei skolejente, og da også en kontorstol av noe slag. Klesskapet skal antagelig byttes ut med noe mer åpent og lettvint, trådkurver, stang og hjemmesnekra hyller opp til taket hvor sengesett osv også skal få plass. Oppbevaring til leker og ‘ting’ blir nok en del ikea-møbler tror jeg, vi skal kjøpe noen av expedit-hyllene  i bjørkefargen. De er jo både fine, praktiske og billige! Og med den fargen kan mye av det Anders skal snekre selv bare være naturlig trehvite så lenge, da matcher de resten uansett!  Nedenfor ser du bilde av en expedit-hylle. De kan man bruke med åpne hyller, kjøpe esker/kurver som passer inni, eller kjøpe innsatser med dør eller skuffer som vist nedenfor. Lekkert!

collageaadscxz
Her er et lite knippe med bilder jeg har siklet litt på for inspo til seng, skrivepult og hvordan eller hva jeg ønsker å ha på rommet til prinsessa vår:

collagejhbn collageøljkcollageedzx

PYNT & DILLDALL.
Alle prinsesser må jo ha litt pynt på rommet sitt. Både bilder, dekor, bokstaver, pyntefigurer, lamper, gardiner, gulvmatter osv osv… Evina har mye av dette fra før, og vi kommer til å bruke det meste av det, men det blir vel sikkert noe nytt også. Hun er blitt litt for stor for Hello-Kitty-tingene og gardinene, så de blir nok pakket bort nå. Hun har bursdag i oktober, så da blir det nok mye til rommet på ønskelisten. Kommer til å ha en del pynteputer i kose/lesekroken hennes. Og speil må selvsagt på veggen når det er ei stor jente som skal pynte seg og ordne seg. Skal kjøpe dette speilet (bildet i midten) med hyller bak. Smart, da unngår man at speilet tar opp veggplass!

collagewafcz

Har bare SÅÅÅ lyst til å hamstre pynteting og massevis med dilldall til dette jenterommet, men må nok ta det litt over langen. Dette er noe som står på ønskeliste:

collageawfc

Det viktigste og det første som skal gjøres er selve oppussingen av rommet. Så når gulv, vegger, tak og de største møblene er på plass – ja først da er det tid for innredning og pynting : ) Vi har et håp (en foreløpig plan) om at jenterommet skal være ferdig pusset opp til jul! Det blir vår hoved-julegave til Evina, nytt rom! Regner med ho blir rimelig fornøyd med det!

Denne planleggingsfasen er ikke bare viktig, men også utrolig spennende. Jeg endrer tanker og meninger stadig vekk, så fort jeg ser noe nytt så tenker jeg «hmm, dette hadde vært noe».. haha! Så ubesluttsom jeg egentlig er. Uansett, neste oppussings-prosjekt her i hus er nytt rom til Evina.  Jeg har laget meg en mappe på data’en med inspo-bilder, ønskeliste-bilder og tegninger jeg lager på paint over rom og møbler. Dette blir nok bra til slutt!


Flere som er i oppussingsfasen av jenterom?
Eller noen som nylig har gått fra barnerom til stor-jente-rom?
Noen som har tips/eraringer ift å snekre egne senger, møbler til barnerom?
Send meg gjerne bilder eller link til bilder :- D

 

 

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *