Utstyrsliste til bhg-start! (hva trenger barnet?)

Tiden flyr og dagen for bhg-start nærmer seg med stormskritt!

Vi har funnet ut at det er ikke så all verden med ting og tang vi må kjøpe til selve starten nå i august, noe kan vi vente med, slik at hun kan ønske seg litt til bursdagsgaver i september, men vi har jo måttet kjøpe noe vesentlig utstyr slik som bhg-sekk, navnelapper, matbokser osv..
Tenkte jeg rett og slett skulle lage en utstyrsliste og dele med flere som måtte lure på hva som trengs til bhg-start, så her kommer den! Har hentet inn informasjon på ulike nettsider, min egen erfaring med bhg-barn, samt barnehagenes egne infoark om anbefalt utstyr.

IMG_6435[1]

?? HVA TRENGER MAN EGENTLIG AV KLÆR OG UTSTYR ??

– NAVNELAPPER til å feste på alt av klær, sko og utstyr er et must for alle som skal ha barn i barnehage. Man kan bestille slike via internett og de finnes i mange varianter og med forskjellige farger og figurer. Ulike prisklasser også! Det går fint an å merke klærne med tusj eller stempel som er ment for bruk på tekstil osv. også. Valgets kval, men alt skal merkes iaf!
– KREM/SALVER som barnet bruker til vanlig skal også barnehagen ha tilgang på.
– BLEIER skal barnet alltid ha i barnehagen, såfremt det bruker bleier da selvsagt :)
Man får beskjed fra personalet når det er på tide å handle inn nytt hvis noe går tomt.

collageiujh

– DIVERSE UTSTYR. Solbriller til baby/barn trengs både sommer og vinter, da sola kan være veldig skarp for små barneøyne. Solkrem trengs også sommer som vinter, tenk på solfaktor og kjøp gjerne en vannfast solkrem. Kuldekrem til vinteren hvis behov for det. Bruker barnet ditt medisiner av noe slag som skal inntas mens barnet er i bhg, så må dette selvsagt være tilgjengelig i bhg til enhver tid. Dette avtales jo nærmere med personalet ift. hva slags sykdom/plager barnet ditt har.

collageghbn

– BARNEHAGESEKK er igrunn en selvfølge for de fleste. Trenger vel kanskje ikke skrive hvorfor man skal ha det, eller hva den brukes til. Noen velger å kjøpe en liten sekk, andre kjøper en stor. Dette er selvsagt smak og behag, ingen fasit, men finn ut hva som passer best for dere.

collagen

– MATBOKSER OG DRIKKEFLASKER trenger alle søte små når de skal spise matpakken sin. Kanskje skal barnehagen på en liten tur, da må også mat og drikke medbringes i barnas eget utstyr. Ikke alltid man trenger drikkeflaske til bhg-bruk, så hør med personalet om du er usikker. Mange barnehager ønsker også at barnet tar med en kopp til å ha i bhg som en drikkekopp når barnet blir tørst utover dagen utenom måltidene.

collageb1

– KLESSKIFT skal det være minst ett av i barnehagen til enhver tid, men gjerne to-tre hele skift, da de små kan grise til seg eller bli bløt ganske fort. Klær til bruk i barnehage bør være bevegelige og gode å ha på seg, tilpasset barnas aktive hverdag. La penklærne være igjen hjemme! Et klesskift består av ekstra truse, sokker, body, stilongs, bukse, genser, t-shirt, shorts/skjørt etc. avhengig av alder og årstid. De fleste har vel kanskje nok ‘inneklær’ fra før av, så da trengs ikke dette kjøpes spesifikt til bhg-start, men har barnet ditt lite klær kan det kanskje være lurt å passe på så man har nok klær slik at man ikke MÅ vaske klær hver dag. Blir ofte kjett og nesten umulig i lengden ; ) Før bhg-start kan det derfor være lurt å handle inn litt ekstra av basisklærne.

17

– SKO til all slags bruk!
Innesko kan være tøfler, crocs, sandaler, skinnsko, mokkasiner etc..
Utesko skal tilpasses årstidene, men et aktivt barn trenger flere forskjellig typer sko. Hva slags sko du velger til barnet ditt avhenger selvsagt av klima og hva du mener er nødvendig… Men folk flest har både  joggesko, sandaler, støvler, cherrox og vintersko til sine barn. Har ikke barnet ditt lært seg å gå enda kan Stonz og ‘krabbesko’ være gode alternativer.collagecollagebb

collageo

– LUER (pannebånd) trenger alle barn, uansett alder. Disse tilpasses årstidene, så alle trenger noen luer som er tynne og noen som er gode og varme og tykke. Det finnes mange ulike typer luer, med og uten knyting, hals-luer osv osv, finn ut hva som passer barnet!

collageø

– HALS/SKJERF/TØRKLE er ofte lurt å bruke høst, vinter og vår slik at den lille barnehalsen ikke blir utsatt for vær og vind, snørr og forkjølelse kommer dessverre ganske fort. Bandana-tørkle er fine å bruke som et halstørkle til små barn, buff finnes i både tynne og tykke varianter. Kjempe fine hele året! Hals finnes å få tak i, i både ull og fleece, og hjemmestrikkede halser er jo også fine da :)

collagebv

– SOKKER OG VOTTER tilpasset årstidene… Type ullvangsokker og vanlige ullsokker bruker i hvertfall vi, oldemors hjemmestrikka ullsokker er høyt elsket. Vi har mange par liggende på lur, noen blir ødelagt, noen blir rett og slett borte og det er kjekt å ha ekstra par liggende i bhg hvis barnet blir bløt på beina. Votter tilpasset klima er absolutt et must det også. Og gjerne flere par, slik at barnet alltid har tilgang på tørre votter. Fingervotter, hansker eller vanlige votter – her må man bare tenke på barnets alder og årstider rett og slett. Gode, varme vintervotter burde man ha minst to par av.

collageh

– HØSTKLÆR/VÅRKLÆR = regnklær/regndress og parkdress! Regnvotter er et must!

Her må man bare finne ut av hva slags type klær man kjøper selv, kanskje lurt å tenke på at en parkdress som brukes tidlig på høsten, samtidig burde passe på senhøsten (og til våren) med ullklær under. Mange velger regndress til barnet i stedet for et todelt regnsett, men en regnbukse er kjekk å ha likevel altså. På høsten hvor det fortsatt ikke er så kaldt, bruker gjerne barna bare fleece eller ullklær ute. Da er en regnbukse utenpå en god redning siden det ofte er litt bløtt på, og barna de setter seg jo midt i søla hvis de har tenkt det 😉 Samme gjelder på våren, kjekt å bare kunne dra en regnbukse utenpå når snøsmeltingen har startet for fullt.

collagek

– VINTERKLÆR er en bred kategori på klesfronten. Her finner vi alt fra ull til fleece  (beskrevet nedenfor) og tykke bobbelklær.  Hjemmestrikkede ullklær er det ikke alle som bruker, men har du tilgang til det så kjør på mener i allefall jeg. En god vinterdress, evt et todelt vintersett MÅ alle barn ha, det sier seg selv. En god og varm bobbeljakke til bilturen til og fra barnehagen trengs kanskje også?!

collagejkbn

– ULLUNDERTØY skal alle barnehagebarn ha, det er gull verdt!! Et absolutt «must-have»!
– FLEECEKLÆR er også veldig kjekt å ha!  Vi har både fleecedress, fleecesett og fleecejakker til barna våre. Her kan jo noe byttes ut med hjemmelagede strikkaklær selvsagt:)

collagey

– SOMMERKLÆR. Sommerjakker finnes i mange modeller og varianter, vi har brukt to forskjellige, hvorav den ene er vannavvisende i tillegg til vindtett. Sommertilbehør som solhatt og/eller caps til barna er viktig synes jeg. Vi har brukt det på begge fra de var små babyer.

collagembn

– SOVING/KOS i barnehagen for de minste krever litt ekstra utstyr. Sover barna ute i vogn, så må man ha en god og lun vogn å ligge i, vognpose tilpasset årstid, evt dyne, pledd. Sover barna inne må man antageligvis ha egen reiseseng m/tilbehør. Vær sikker på at du vet hvordan det fungerer i den barnehagen barnet ditt skal gå i. Til kos/trøst trenger de minste gjerne smokken sin og kosebamse/kosefille.

collagekgjhb


Er det noe du lurer på (?), eller mener jeg bør tilføre denne listen så rop ut 😀

 

Det er faktisk MYE utstyr og klær barna må ha når de skal begynne i barnehagen for første gang. Men de fleste barn har jo ganske mye av diverse klær og sko fra før av, så ikke få panikk : ) Man trenger f.eks ikke å hamstre klær til vår/sommer med det første hvis barnet begynner i bhg på høsten. Da kan man kjøpe det de trenger der og da, resten kan man ønske i julegave (evt bursdagsgave) eller gå til innkjøp av når det nærmer seg årstid for det. 

Det gjelder å planlegge barnehagestarten litt i god tid før selve dagen kommer, slik at man helt sikkert har alt nødvendig utstyr klart og tilgjengelig :)

 

You may also like

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/b/e/blestad.com/httpd.www/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *